Joyzine.se


Recension - Skiva

Marching Band
Pop Cycle, 2010
Skivbolag: Uncomfortably Numb Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-12-14
Hemsida: www.marchingband.se

Marching Band röner stora framgångar utomlands och har kunnat höras i flera olika film- och TV-produktioner. Ja, de har till och med vunnit en Hollywood Music Award för bästa originallåt i en film men ändå är de få som har hört och vet vilka Marching Band är här hemma i svedala.

Eftersom det har gått bra för grabbarna utanför Sveriges gränser kan man kanske se detta album som en satsning för att etablera sig på hemmaplan. Och därför har de valt att ta till det tunga artilleriet. För den som har knutit ihop detta, alltså producerat, är allas vår Jari Haapalainen.

”Pop Cycle” innehåller en enormt charmig pop med folk-influenser som ständigt levererar fräscha arrangemang inlindat i otroligt melodiösa tongångar och smittande stämsång. When I’m In A Change och Pink Elephant levererar en obeskrivlig glädje rakt in i hjärtat och visar samtidigt vilka fenomenala musiker hjärnorna bakom Marching Band är.

Senast jag var upp över öronen-lyrisk över ett album var när jag hörde The Drums debut men det här toppar jävlarimig det med hästlängder. Jag hoppas för allt i världen att vi här hemma i det avlånga landet får upp ögonen för detta fantastiska band. För Marching Band är ett band utan dess like.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2008
Marching Band (2008-08-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner