Joyzine.se


Recension - Skiva

Borstspindeln
När ingen ser på, 2012
Skivbolag: PB8
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-13
Hemsida: facebook.com/borstspindeln

Borstspindeln är ett sjukt konstigt namn. Och duon låter inte alls som man hade kunnat föreställa sig att ett band med ett så märkligt namn skulle göra.

Eller så är det bara jag som rör mig med en begränsad referensapparat och rider på förutfattade meningar när jag tänker att ett band som kallar sig för Borstspindeln måste spela invecklad, sökt och mer än lovligt pretentiös fulpop bara för att det är så det låter på namnet.

Musik som vill vara svår och märkvärdig har jag svårt för, därför är det väldigt glädjande att Borstspindeln visar sig stå för något helt annat. Begåvade sångerskan Kristina Westin har slagit sig i lag med kontrabasisten Fredrik Nilsson och tillsammans har de under sitt märkliga alias spelat in en skiva som bekvämt seglar mittemellan P4- och P3-potential. Det är poppigt snyggt, men samtidigt vuxet nog att inte vara trendigt. Hela tiden med tilltalande melodier i första rummet.

”När ingen ser på” känns ganska tidlös. På samma sätt som Eva Dahlgrens gamla hitmusik kan kännas lika relevant idag som när den skrevs har Borstspindeln garanterat stora möjligheter att fungera minst lika bra om tio, tjugo år. Då har jag inte ens nämnt att det finns en och annan referens att dra artisterna emellan röstmässigt. Kristina Westin hittas som sångerska någonstans mittemellan Eva Dahlgren och Melissa Horn, vilket ni naturligtvis snabbt inser är en stor komplimang.

Var inte så fördomsfullt trångsynta som jag. Glöm bandnamnet och ge er i kast med den här poppärlan bums.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner