Joyzine.se


Recension - Demo

Hello Confusion
Into the daze and around the bend
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-10
Hemsida: myspace.com/helloconfusion

Coldplay och Keane, har ni hört den förut? Ja givetvis, men den här gången är det annorlunda. Här figurerar de två tungviktarna, även om de säkerligen är stora inspirationskällor, bara i bakgrunden på ett tjusigt sätt.

Majoriteten av sin energi lägger Hello Confusion nämligen på melodistark och rak rock som använder de där drömska stämningarna som ett skyddsnät om grundintentionen skulle brista. Det är effektivt och det är framförallt riktigt bra.

Även om en behaglig känsla av att det här har hörts förut smyger sig på känns ”Into the daze and around the bend” tillräckligt originell för att det ska vara intressant. Snyggaste låten, Hey, we gotta get out!, påminner glimtvis om Caesars för att i det stora hela tveklöst stå på egna ben. Hello Confusion skriver poppig rockmusik som är precis lika ämnad för radion som för livescenen.

För att vara en färsk orkester (de har inte mer än ett år tillsammans under bältet) låter Hello Confusion otroligt moget och besitter en imponerande känsla för drivande melodier. Utan att låta som jänkarna har de en obeveklig energi och pondus som påminner om statiska Interpol. Mina uppräknade referenser är väl skäl nog att sätta ett högt betyg på Hello Confusions första försök i etern.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner