Joyzine.se


Recension - Skiva

Spawn Of Possession
Incurso, 2012
Skivbolag: Relapse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-12
Hemsida: facebook.com/SpawnofPossession

Jag är förmodligen sjuk. Där de allra flesta tycker att det är olyssningsbart, Hem och Skola-fröknar viftar med moraliska pekpinnar och riktigt tuffa hårdrockare slänger djävulshornen i luften och diggar våldsamt kan jag sätta på riktigt brutal death metal som avslappnande bakgrundssoundtrack.

Oavsett brutalitet, hastighet eller halsbrytande teknik kan jag finna någon form av ganska skön rytm att arbeta till (vad det nu än är jag sysslar med) till fläskigt dödsrens. Om det är kvalitet på skiten vill säga. Annars blir det snabbt enerverande och störande istället.

”Incurso”, Spawn Of Possessions första fullängdare på fem år och den första under Relapse-flagg, är en av de där skivorna som mjukt och behagligt sjunker in i bakgrunden när jag arbetar. Då förstår ni att den ultratekniska och ultrabrutala metallen är av gott snitt. Vi snackar genomskickliga snubbar som inte bara kan det där med att mangla hårt utan som dessutom gör det med finess.

Några låtar skiljer jag naturligtvis inte från varandra, men när fingrar flinkt vandrar längs gitarrhalsar och det hela är så där betongkrossar tungt trivs jag. Spawn Of Possession har dessutom den goda smaken att skriva dynamiska låtar och inflika en paljett av nyanser som de flesta death metal-gäng saknar. Att det är hårt behöver inte betyda att det saknar melodi och att det finns melodi behöver inte betyda att det är inställsamt eller lättlyssnat. Det visar det här gänget med eftertryck.

”Incurso” tillhör utan tvekan en av favoriterna som avslappnande bakgrundssoundtrack för tillfället. Jag antar att jag är sjuk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner