Joyzine.se


Recension - Live

Uncle Acid & The Deadbeats
Putte i parken, Karlstad
2013-07-05
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-07-06
Hemsida: facebook.com/uncleacidRedan i första låten I´ll Cut You Down börjar marken under mina fötter att skaka. Det är så fruktansvärt tungt. Så makalöst svängigt och hur snyggt som helst. Psykadelisk Doom-rock är väl det närmsta och den ärligaste beskrivningen jag kan ge om hur bandet låter.

Det tar tre – fyra låtar innan jag ens kan se sångarens ansikte. Det är begravt i hår och skägg. Man bjuder knappast på någon show. Man framför sina låtar rakt upp och ner. En ljusshow som ett random lågstadiedisco. Men på nåt sätt förstärker det bara låtarna. Det behövs ingen show när varje låt har ett eget liv och en egen själ.

13 Candles är så tajt och så svängig så jag tror att självaste Ozzy hade varit stolt över sina landsmän.

Tyvärr blir det här stenhårda groovet lite tjatigt emellanåt. Det känns som att alla ångvälts-riff till slut bara flyter ihop till ett enda stort cementblock. Mind Crawler är så grymt snygg, men inget undantag.

Jag fick känslan av att bandet skulle göra sig bättre i en liten mörk intim källarlokal istället för vackra (ikväll halvtomma) Teaterscenen i Karlstad.

Men jag gillar bandet. Det var en väldigt trevlig ny bekantskap jag stiftade ikväll. Öppningslåten tar jag med mig som en av höjdpunkterna från årets festival.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2013
Tack Putte! Tack Karlstad! Pt.2

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner