Joyzine.se


Recension - Live

Bullet
Arvikafestivalen
2009-07-02
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-04
Hemsida: myspace.com/bulletsweden

Säga vad man vill om Bullets musik, tendenserna att låta som AC/DC, staplandet av klyschor och det faktum att deras skivor är högts mediokra, som liveband levererar de ändå alltid stort. Den sena natten efter Nine Inch Nails excellens på Arvikafestivalen är inget undantag. Dag ”Hell” Hofer må bli så anfådd att han inte klarar av att sköta mellansnacket på egen hand, men hans sång är det definitivt inget fel på. Att mikrofonen ser ut som en liten, liten glass i den stora mannens hand gör så klart inte heller saken sämre.

Om ”Hell” är en aning trött är det raka motsatsen till vad hans bandkamrater visar upp. Här handlar det om taktfasta rörelser i grupp, om gitarrposerande och frisyrer som är så fula att de blir fullkomligt rätt. Bullet har tagit sin stil och sitt retrotänk på helt rätt sätt och är väldigt underhållande att titta på. Inte ens en strejkande gitarrförstärkare som tvingar ut gitarristen Hampus Klang på scenen för några (inte alls särskilt imponerande) gitarruppvisningar kan ta död på det fina intrycket.

Grejen med Bullet live är nämligen att de utstrålar en sådan glädje. De tycker verkligen på riktigt att det är kul att kryssa land och rike runt och spela formstöpt hårdrock. Vare sig det handlar om Turn it up loud eller Bite the bullet är leveransen väldigt ärlig och det är en glädje som smittar av sig på publiken. Vi är inte jättemånga som ser på, men vi har kul och det är ju precis vad klyschig hårdrock ska handla om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 2
Så var House of Metal
Bullet (2010-03-06)
Bullet For My Valentine (2006-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner