Joyzine.se


Recension - Demo

Icons on Television
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-07
Hemsida: myspace.com/iotvofficial

Gruppen sammanfattar utmärkt på egen hand: ”Huvudinfluenser för oss är de brittiska öarna, 80-talet och New Yorks music scen” (sic). Precis så är det. Orkestern från Stockholm har tagit The Strokes pryl, parat den med White Stripes en bakfylledag och sedan spelat in det hela under överseende av någon med strikt gothuppfostran. Så låter det i alla fall.

Gitarrerna tvinnas envetet om varandra på ett typiskt New Yorkst sätt och rytmsektionen bör upp de viktigaste melodierna på ett distinkt vis. Icons on Television har spanat över Atlanten både en och två gånger innan de skrev de här låtarna. Men samtidigt håller de fast vid något väldigt skandinaviskt. Materialet andas mörker och melankoli. Inte alls utstuderat utan på ett sätt som skänker ytterligare nerv. Det är som om de lyssnat på goth i samband med inspelningen. Mörkret känns mer pillerbenäget än något annat i de mest depraverade stunderna.

Är det bra då? Ja, det vill jag sannerligen säga. För även om det vilar ett melankoliskt lager över hela inspelningen är låtarna hela tiden lättillgängliga och riktigt starka. Sången är utmärkt. Där kan vi rent av snacka om Interpol-influenser. I förlängningen är det alltså betydligt mer New Yorkst än brittiskt. Det faller mig väl i smaken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Icons on Television ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Emil, 2008-07-18 12:25:27 (84.217.250.89)

fan va kul att dom har blivit recenserade! (mina polare;D)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner