Joyzine.se


Recension - Skiva

Topper
Punk Don't Death...Just Get Through It, 2010
Skivbolag: Supernova Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-04
Hemsida: myspace.com/topperpunk

Det har alltid funnits en förlåtande attityd gentemot punkmusik. Det är okej om det låter lite dåligt, om någon missar att knyta ihop produktionen eller om sångaren inte är tonsäkrast i världen. Huvudsaken är på något sätt att man lirar och att det finns hjärta, svett och tårar i musiken. Det är en attityd som i väldigt många fall fungerar alldeles utmärkt.

Men när det blir lite allvar och plötsligt kommer in ambitioner i bilden, som i fallet Topper, då är det plötsligt betydligt svårare. Det går inte att undgå ambivalensen mellan att å ena sidan vilja vara ungdomliga rebeller och att å andra sidan hitta in på radio och få någon form av erkännande. Topper misslyckas på sätt och vis i båda fallen och står och svajar obekvämt någonstans i mitten.

Några unga rebeller är man ju nämligen inte. Snarare ett gäng åldrade herrar utan bättre fritidssysselsättning. Och för att kunna bli ett riktigt erkänt band låter Topper alldeles för illa. Det må vara Rockis Ivarsson (DiLeva, Thåström) som ligger bakom produktionen, men han kan inte ha lyft många fingrar i studion. Den här plattan låter skräpigt punkig på ett dåligt sätt.

Till råga på allt är låtmaterialet inte tillräckligt starkt för att kunna överskugga nackdelarna. Det blir aldrig dåligt på ett punkcharmigt sätt utan dåligt på ett kort och gott kasst sätt och då är det väldigt svårt att ha den där förlåtande attityden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner