Joyzine.se


Recension - Skiva

Mountains Among Us
Commission the Twelve, 2014
Skivbolag: Argonauta Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-07-15
Hemsida: facebook.com/MountainsAmongUs

Inledningen skrämmer mig. Det åskmullrande black metal-anslaget som säger välkommen i förstaspåret Centurian bådar inte gott. Det borgar för att det som komma skall ska vara en djupdykning i alldeles för metalbaserat material där känsla får stå tillbaka för brutalitet. Därför bävar jag lite och andas som ni förstår ut när smattrande kaggar istället övergår i något som är minst lika hotfullt, men mer malande och vackert.

Mountains Among Us har vissa tendenser till att vilja spela metal, visst är det så, men större delen av speltiden på det här fem spår långa albumet ägnar sig orkestern åt en burdusare form av postrock, Det är mörkt och suggestivt och ondskefullt, men ändå med den där hoppfulla vibben som bra postrock har. Amerikanerna släpar ner oss i källaren bland mögel och stärkare, men har i alla fall vänligheten att låta luckan ovanför stegen stå på glänt.

Den smutsiga formen av instrumentalmusik faller mig rätt på läppen när jag väl skakat av mig aversionen över de burkiga kaggarna som inledde alstret och när låtarna fått spinna några varv och funnit sin plats finner jag mig fängslad. Det är knappast lättuggat för en novis, men för den som gillar postrock eller för den delen shoegaze och vill gräva djupare i något lite mer murket kan ”Commission the Twelve” definitivt rekommenderas.

Men ge musiken tid, den är långt ifrån lika direkt iögonfallande tillgänglig som omslaget.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner