Joyzine.se


Recension - Live

Håkan Hellström
Boulognerskogen, Skövde
2001-07-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.hakanhellstrom.com

Håkan Hellström har en av Sveriges minst tilltalande sångröster och trots att han skriver bra låtar är det mig helt oförståeligt att han uppnått sådan popularitet. Jag var dock (precis som vanligt när jag varit på konsert) tvungen att revidera den uppfattningen en gnutta efter hans framträdande i Skövde.

Sjömanskostymerna tycker jag inte alls om, de gör ett barnsligt intryck och är dessutom groteskt fula. Inte heller de små överraskningarna (trummis på styltor och gitarrist i baddräkt till exempel) känns särskilt motiverade. Men annars är det inte särskilt mycket att klaga på. Faktum är att Håkan faktiskt träffar ganska många toner och att det inte alls låter lika oharmoniskt och falskt som på skivan. Bandet är väl samspelt och får till ett riktigt bra sväng i det flesta låtarna.

Att Håkan bara har en skiva i bagaget gör det hela lite förutsägbart. Det är lätt att lista ut vilka låtar som ska komma och vilka som kommer att framföras som extranummer. Men det är inget som går att klaga på, om Håkan fortsätter att pytsa ut plattor kommer hans shower att bli mer varierade i framtiden.

Även om han inte har mycket att sätta emot de andra två akterna på turnén (The Ark och Magnus Uggla) tycker jag att Håkan klarar sig riktigt bra. Han är helt enkelt en duktig liveartist.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2006
Yersinia
Håkan Hellström (2005-01-01)
Håkan Hellström (2011-07-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner