Joyzine.se


Recension - Live

Nightwish
Metaltown, Göteborg
2008-06-28
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-30
Hemsida: www.nightwish.com

Om man på en renodlad metalfestival tilltalar publiken som om de vore en skock med dagisbarn är något oerhört illa ställt. Anette Olzons scenperson är så käck att jag blir spyfärdig. Lägg därtill att branschens fånigaste poser Tuomas Holopainen tror att han är kung bakom kletiga keyboards och ni begriper att Nightwish, lite pyroteknik till trots, inte är mycket att titta på.

Musikaliskt är det inte heller mycket att hetsa upp sig över. Marko Hietala sjunger förvånansvärt dåligt och låter mest som en bakfull kråka vid sidan om fröken Olzons änglastämma. Att finnarna är ett spelskickligt gäng musikanter spelar inte så stor roll när låtvalet är tråkigt och Hietala gastar sönder kompositionerna.

Hela framträdandet blir bara urbota fånigt. Olzons käcka scenpersonlighet i kombination med musiken är helt enkelt för mycket. Metal ska vara kul, inte obekvämt tramsig, det verkar vara något som Nightwish har missat. Däremot kan vi ta livet av snacket om att Olzon inte kan sjunga de gamla Tarja Turunen-låtarna. Så illa låter det faktiskt inte. Eller är det kanske Hietalas usla sång som får henne att låta bättre?

När avslutande Wish I had an angel klingat ut känns det som en lättnad. Konsertens finaste stund är när någon mitt i finnarnas akustiska balladnummer börjar soundchecka en In Flames-gitarr. Då är det fler än jag som drar på smilbanden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2008
Årets bästa 2012 enligt Jesper Robild

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner