Joyzine.se


Recension - Skiva

Wizard
Thor, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-18
Hemsida: www.legion-of-doom.de

Jag börjar verkligen få torka när det gäller att snitsigt avfärda dassiga heavy/power/speed metalgrupper. Känns som att jag gjort det alldeles för många gånger och helt och hålet börjat få slut på orden och analyserna. Frågan är om det finns någon annan genre som i sina bästa stunder kan vara bländande, men som för det mesta bara osar unket sunk. Skulle inte tro det faktiskt. Hur som helst, Wizard från Tyskland tillhör inte de där procenten som faktiskt gör något bra av den här musikstilen.

”Thor” manifesterar skinnbyxor som sitter för hårt kring pungen, allmänt uppumpade arrangemang och tysk smaklöshet på ett alldeles förträffligt sätt. Wizard vill spela sin metal snabbt och bygga upp den kring en konceptuell berättelse (en gång i tiden gjorde de ett album om oden, ni kan ju gissa vem som besjungs den här gången). Allt det där skulle kunna passa som en positiv beskrivning av en platta, men just det, tyskarna gör hela kittet dåligt.

När Sven D’Anna står och falsettvrålar Asgaard, Asgaard, Asgaard blir jag så provocerad att jag plötsligt finner ord till ännu en power metalsågning. Så här dålig musik borde inte få släppas! Inte nog med att Wizards bajsnödiga machostil (i en råtöntig genre, betänk det) är ytterst oklädsam, de kan ju inte skriva låtar heller. ”Thor” är ytterst slätstruken och falsett samt skenande galopptrummor finns där bara för sakens skull.

Gör om gör rätt är ett klassiskt och lite tokroligt uttryck. Det funkar inte på Wizard. Det enda som bör sägas dessa 20-årsjubilerande tyskar är: lägg ner!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hur musikfestivaler kan förgylla din sommar
Electric Wizard (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner