Joyzine.se


Recension - Skiva

Leafblade
Beyond, Beyond, 2010
Skivbolag: Aftermath Music
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-11
Hemsida: myspace.com/leafblade

Leafblade menar allvar. De menar allvar med det mörka lövlösa trädet som pryder skivans omslag, det menar allvar med det porlande vattnet som inleder och de episka körerna som sällan lämnar ljudbilden. De mytiska, naturbesjälade texterna talar i samma anda som den högtravande musiken. Och Leafblade uppnår nog också precis det resultat de söker, men varför de söker detta resultat blir jag inte riktigt klok på.

Det är så mycket, så maffigt och svulstigt att man nästan blir lite illamående. Redan när man når till tredje låten är man så trött att man inte riktigt vet var man ska göra av sig själv. Jag får kämpa mig igenom skivan, låt för låt, den ena alltför mäktiga bakelsen efter den andra. Många låtar är dessutom tråkigt segtuggade, The Spirit of Solitude är knappt längre än fyra minuter, ändå tror man att den aldrig ska ta slut.

Trots detta får man alltså ge Leafblade att de har gjort en skiva som skulle kunna hamna i en absolute relax-hylla. Lugn, episk medeltidsmusik för den som gillar att koppla av till toner. Men att lyssna aktivt på den här skivan? Hm...

Mitt i mina funderingar kring varför man döper sin duo till Leafblade (vad menar de egentligen? Lövlöv, bladlöv, lövblad, bladblad?) avrundas skivan med att ljudet av rinnande vatten kommer tillbaka. Jag kan inte hjälpa att jag associerar det till ljudet av någon som kissar i en toalett. Jag skrattar till lite, något som kan behövas efter detta allvarsamma kakfat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner