Joyzine.se


Recension - Skiva

Magnus
Acceptance Of Death, 2010
Skivbolag: Witching Hour Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-19
Hemsida: myspace.com/magnus1989

Det kan ha funnits en anledning till att polska metalensemblen Magnus lades på is någon gång 1997. När jag lyssnar på ”Acceptance Of Death” är det minst lika givet som det faktum att man inte ska återuppväcka band som aldrig haft något att tillföra.

Jag anade att det skulle bli en sådan här recension och jag erkänner så gärna varför jag valde att plocka fram just den här skivan ur bingen med material som skickats hit men aldrig kommer att bli omskrivet. Det handlar om bandnamnet förstås. Ett nitbeklätt band som kallar sig Magnus blir man givetvis nyfiken på. Detta plus omslaget (som ni givetvis kastar en snabb blick på här ovan) som vittnar om ett band som saknar allt vad stil och klass heter.

Jag anade vad som skulle komma och det blir ungefär som jag trodde. Gruppen, vars första demo 1988 hette något så fantasifullt som ”Trash Speed Blood”, harvar thrash från den gamla skolan med inslag av dödsmetall och de gör det högst hjälpligt. Polackerna har ingen finess i sitt framförande och deras kompositioner är ordinära på sin höjd.

Med andra ord finns det inte mycket som berättigar att bandet med det lustiga bandet återuppstått efter 13 år av tystnad. Än mindre att de skrivit på ett kontrakt för två plattor. Obegripligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2015
Nostalgi är bra för själen
Magnus Bergman (2008-01-01)
Magnus Ekelund & Stålet (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner