Joyzine.se


Recension - Live

[ingenting]
Way Out West, Göteborg
2009-08-15
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.nadazipp.seMed [ingenting] har regnet kommit till Slottsskogen, men tältet ger behagligt skydd. Nya skivan med prettotiteln ”Tomhet, idel tomhet” släpps i september, och dagens festivalspelning visar sig bli ett showcase för plattan.

Till en början är det ett trött [ingenting], med producenten Jari Haapalainen på gitarr, som visar upp sig. Punkdrömmar avverkas snabbt, som om bandet vill lägga den åt sidan. Istället ges det plats åt låtar från den kommande skivan, ofta framförda tillsammans med Sibille Attar, tidigare medlem i bland annat Heikki och Speedmarket Avenue och som nu gör egen musik under namnet Little Red Corvette. Sibilles lugna, smekande, vaggande röst smälter perfekt samman med Christoper Sanders mer nasala röst.

Kanske ska man inte politisera musik (eller jo, det ska man nog) men jag blir trött till leda på att merparten av Way Out Wests bokade artister är män med gitarrer. Det finns självklart undantag, där Fever Ray och Robyn är bra exempel, men majoriteten är ändå män. Kvinnor reduceras ofta till gästartister som får komma in under några låtar och sedan tacka för sig. När de väl står på scenen objektifieras de direkt. Jag hör flera i min omgivning som, angående Sibille, säger ”vad snygg hon är” men ingen som säger ”vad bra hon sjunger”.

Tillbaka till musiken. Omarrangerade Här kommer solen, som för dagen har försetts med afrikanska rytmer fungerar tilldragande på publiken och nya singeln Halleluja eldar på både publiken och bandet än mer. Vackrast blir det i duetten Dina händer är fulla av blommor, där Attars och Sanders röst vävs samman till en bädd av blommor att lägga sig på, när helst man vill.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Contakt
Anna von Hausswolf/[ingenting] (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner