Joyzine.se


Recension - Live

Lars Winnerbäck
Arena Skövde, Skövde
2004-10-29
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-02
Hemsida: www.winnerback.net

Lars Winnerbäck, en gitarr och 22 låtar. Upplägget känns som en given succé med tanke på vilken popularitet Linköpingssonen uppnått runt om i landet de senaste åren. Även om det är i rockformat tillsammans med Hovet han fångat de flesta nya fans hjärtan är ju hans repertoar från början rotad i visscenen. Och till och med de rena rocklåtarna fungerar fint i strippat format.

Upplägget fungerar som väntat alldeles utmärkt. Arena Skövde är utsåld och uppemot 2000 fans lever sig med i Winnerbäcks framträdande. Han lyckas fylla upp scenen på ett imponerande sätt trots sin ensamhet och levererar ett känsloladdat set. Att han känner för sina låtar är alldeles uppenbart.

Mest jubel och allsång framkallar självklart Hugger i sten, men faktum är att samtliga låtar tycks uppskattas av publiken. Såväl de nya spåren från årets ”Vatten under broarna” som hans allra äldsta material. Att Elden fungerar så bra i akustisktformat överraskar mig något och Tanken som räknas är ett lite oväntat kort.

Jag kan möjligtvis anmärka på att musikanten stundtals tycks lita lite till rutin (det är ju ändå Skövde och inte Linköping med total känslourladdning det handlar om) men han visar ändå stor entusiasm. När artisten har roligt har publiken det också. Det kan tyckas som en överflödig kommentar, men avslutningen med Kom Änglar är magisk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Årets bästa skivor 2009
Lars Winnerbäck (2003-07-18)
Lars Winnerbäck (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner