Joyzine.se


Recension - Live

Vit Päls
Popaganda, Stockholm
2010-08-28
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-29
Hemsida: myspace.com/vitpals

Vit Päls

Jag har tidigare inte gett Vit Päls och deras lo-fi-pop någon ordentlig chans. Lyssnat på någon låt på myspace och konstaterat att ”det låter väl okej” och sen har det inte varit mer med det. Deras spelning på popaganda blir därför en rejäl överraskning för mig. Från början till slut levererar Vit Päls musikunderhållning på toppnivå. Det samspelta bandet utstrålar en spelglädje som är omöjlig att värja sig mot och den energiske sångaren Carl Johan Lundgren bjuder på roliga mellansnack och känslofylld sång med smått geniala texter.

Vit Päls trivs på scenen, inte som divor utan som underhållare och publiken engageras av den ödmjuka attityden som bandet utstrålar. ”Vill ni höra en ösig låt om Aerosmith eller en känslig ballad” frågar Carl Johan Lundgren publiken. Balladen vinner omröstningen och vi blir försäkrade om att båda låtarna är bra, så vi behöver inte vara oroliga för att vi valt fel.

Gång på gång exploderar både band och publik i musikalisk glädje. Solen skiner och Carl Johan Lundgren trillar ihop på scenen med en koklocka i handen. När han rest sig upp och bandet avslutat låten säger han att han hade velat ha den där koklockan i handen hela dagen, stå i solen tillsammans med oss i publiken, dricka öl och lyssna på go musik. Sen drar de igång nästa låt och för oss i publiken är det bara att njuta av en av sommarens bästa spelningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Vit Päls

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner