Joyzine.se


Recension - Live

Sophie Zelmani
Hultsfredsfestivalen
2007-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.sophie-zelmani.com

Varför placerar man en sångerska som Sophie Zelmani i Atlantistältet? Storleksmässigt kan jag förstå det, hon borde vara en artist som drar en publik ungefär i klass med vad tältet rymmer, även om det den här förmiddagen gapar märkligt tomt (precis som under så många andra spelningar under festivalen). Men atmosfären är totalt fel. Ett skumt tält med asfalt som underlag för publiken är knappast något som gör hennes skira popmusik rättvisa. Hon ska förstås spela ute i det fria, där sommarsolen kan smeka den bakfulla publiken och skänka sina stråk av stämning till spelningen.

Men hur det hela än lösts hade det blivit fel. I Atlantis går mycket av stämningen förlorad, hade Sophie stått på Pampas hade det bara varit oerhört tomt framför scenen. Det är en lose-lose-situation sångerskan har att jobba med och efter förutsättningarna sköter hon det riktigt bra. Iklädd en somrigt vit klänning och backad av en ålderstigen samling herrar bjuder hon på eftertänksamma toner.

Rösten är vacker, smått sömnig en förmiddag som denna och en perfekt öppning på dagen. Men sina vana trogen verkar Sophie lite disträ. Hennes mellansnack är så tysta att de knappt hörs och hon rör sig obekvämt på scenen. Det räcker inte riktigt att bara ha rösten och en handfull riktigt fina låtar när scenframträdandet känns lite motvilligt. En god start på dagen, men inte så mycket mer blev det för dem som släpade sig upp för att se Sophie Zelmani.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred 2007 - Året då ingen gick på spelningar

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner