Joyzine.se


Recension - Skiva

Necro
Death Rap, 2007
Skivbolag: Psycho Logical Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-30
Hemsida: www.necrohiphop.com

En vit rappare från Brooklyn som istället för att som brukligt är inom hiphop rappa om bilar, brudar och pengar, eller ha en politisk agenda grottar ner sig i våldsamma goretexter a la Cannibal Corpse. Och som till råga på allt tycks sakna allt vad självdistans heter. På papperet låter det som om det skulle kunna vara riktigt kul, och det inleder bra. Creepy Crawl är en spetsig bit som inte så lite bär spår av Kanadas Swollen Members och avslutas med vad som låter som en Charles Manson-sampling.

Necro har ett tilltalande flöde när han väljer att producera upptempolåtar och borde med sina förutsättningar kunna klämma fram ett riktigt banbrytande hiphopalbum. Tyvärr tar han sin metalinspiration längre än bara in i texterna. I några låtar ger han sig på att rappa till dissonanta riff och solon, vilket inte alls är någon särskilt god idé. Punkthrashdängan Suffocated to death by god’s shadow som gästas av bland annat Brian Fair (Shadows Fall) och Mark Morton (Lamb Of God) är rent av en riktig kalkon.

Efter en ganska lovande inledning faller ”Death Rap” in i ett tämligen långtråkigt ingenmansland. Metallåtarna är sämst, men övrigt material övertygar knappast heller. Jag kan inte annat än tycka att Necro slarvar bort sin talang på den här halvmesyren. Han är en duktig rappare, men behöver betydligt bättre låtmaterial än så här för att vara intressant. Att han själv tycker att han är världens ballaste snubbe när han rappar om människors innanmäten och bestialiska mord är en helt annan sak.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
My Own Grave (2009-01-01)
Necrophobic (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner