Joyzine.se


Recension - Skiva

Twista
Adrenaline Rush 2007, 2007
Skivbolag: Atlantic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-06
Hemsida: www.twista.com

När Twista viftar med den värsta mafioso-pistolen och rappar om cocain och the niggah upstairs är han så där förutsägbart trist som de sämsta av gangstarappare. I de stunderna framstår omslagets utvecklade bild där snubben röker en fet cigarr och samarbeten med R Kelly och T-Pain som trist rapande av klyschor som aldrig varit särskilt intressanta.

Tyvärr fastnar Twista ganska ofta i denna intetsägande stereotyp när han tio år efter debuten travesterar sin genombrottsplatta ”Adrenaline Rush” (”Adrenaline Rush 2007” ni hajar grejen va?). I grunden har han en kulsprutesnabb svada, som han gärna skryter om, men som nyttjas förvånansvärt lite på det här albumet. Det är synd, för när han likt Busdriver piskar upp sin rapp i hänförande hastigheter är han riktigt fräck.

Till större delen är ”Adrenaline Rush 2007” dock bara slö, oengagerande gatudängor blandas upp med märkligt platt r’n’b (R Kelly-samarbetet Love Rehab är särdeles tamt) och den enda låt som sticker ut på ett positivt sätt är den kaxiga radiohiten Give it up där Twista delar utrymme med hete Pharrell. Även den segar sig fram i ganska mediokert tempo, men där finns ändå finess och ett djup som övrigt material saknar.

Till skillnad från många andra som tagit klivet från gatan och in i skivstudion har Twista verkligen något att skryta med. Att han då inte utnyttjar sin snabba käft mer än han gör är bara märkligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner