Joyzine.se


Recension - Skiva

Raised Fist
Dedication, 2002
Skivbolag: Burning Heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-12-23
Hemsida: www.raisedfist.com

Precis på det här sättet vill jag bli slagen! Raised Fist träffar stenhårt och klockrent med den här välsignade samlingen hardcorelåtar av oldschoolslaget. Den som hört bandet förut vet hur ”Dedication” låter, Raised Fist vet man var man har, man behöver aldrig vara orolig för att bli besviken.

Med en alldeles bländade blandning av argsint hardcore och svintunga metalinslag golvar norrlänningarna lyssnaren. Även om bristen på variation är det som i längden hindrar bandet från att kamma hem högsta betyg är det också något som fascinerar. Man vet exakt när vansinnesmanglet ska övergå i ett tufft break eller en finurlig refräng. Raised Fist förnekar sig inte utan bjuder på det förväntade, precis det som jag vill ha!

Få hardcoreband, såväl svenska som utländska, skriver så fantasifull musik som dessa krigare. Trots den statiska aggressiviteten bjuder ”Dedication” på flera gångbara melodier – om än väl invävda i distat muller – och nästan ingen kan mäta sig med Daniel och Marco när det gäller att skriva tuffa hardcoreriff. På ”Dedication” finns helt enkelt allt som en riktigt bra hardcoreskiva ska innehålla. Lägg därtill att Alle agerar gaphals precis lika lysande som vanligt.

Bland de riktiga guldkornen på skivan bör nämnas Killing Revenue – som innehåller ett av vår världs mäktigaste riff -, kärleksfulla Disable me och den vråltuffa duetten med Gustav Jorde från DefleshedBetween the demons. Rå dödsmetall och enormt förbannad hardcore i samma röra låter förträffligt. Jag måste säga att detta är det bästa Raised Fist presterat någonsin. Trots att de inte förändrat sig ett jota.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2009
Årets bästa skivor 2006
Raised Fist (2008-06-13)
Raised Fist (2010-11-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner