Joyzine.se


Recension - Live

Asha Ali
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.ashaali.com

Det är alltid något extra när man ger sig iväg för att titta på en svensk Hultsfredsdebutant. Vad folk än må säga, och hur rutinerade artisterna redan må vara innan, så är Hultsfred ändå Hultsfred. De svenska festivalernas kassako (fram tills i år uppenbarligen). Men detta verkar inte vara något som bekymrar Asha Ali nämnvärt, istället strålar hon ikapp med solen utanför och lämnar ytterligare en notering i mitt minne över ”klart sevärt”.

Vad ska man kalla genren för då? Pulserande singer/songwriter? Nej, det köper jag inte. Stundtals är det ett riktigt skönt gung på kompandet, körtjejerna tar i ändå från tårna. Det får bli soulig blues istället. Musik som handlar om att förmedla känslor men kanske främst för att få utlopp för känslor. Många av Asha Alis låtar handlar om allt livets svåra, därför blir det något av en skön kontrast när samtliga låtar framförs med ett stort leende på läpparna.

Vilket kanske inte är så konstigt. Det verkar som om det är betydligt fler människor i Teaterladan än jag som uppskattar vad Asha Ali bjuder oss på denna förmiddag. En symbios som verkar få vår nyvunna lilla gunstling att prestera och lysa än bättre. En perfekt start på den avslutande festivaldagen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred inledde halvdant 2007
Asha Ali (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner