Joyzine.se


Recension - Live

Rammstein
Globen, Stockholm
2004-11-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-11-30
Hemsida: www.rammstein.com

Visst skulle man bli besviken om man gick på en Rammstein-konsert och inte fick se scenen i lågor, tuffa ljuseffekter och keyboardisten Flake bli förnedrad!? Det är det som får tyskarna att sälja ut Globen. Visst har de ett bastant och stundtals briljant låtmaterial med sig, men utan den påkostade showen hade det inte varit i närheten av lika intressant. Rammstein levererar självfallet och de gör det med besked.

Det blåses eld ur snabelliknande ansiktsmasker, sångaren Till skjuter eldkastare på stackars Flake som utstyrd i en löjlig dräkt tvingas sitta i en stor gryta, eld sprutar från alla möjliga platser på scenen och det smäller. Precis som det ska vara på en Rammstein-konsert med andra ord. Ljusriggen är även den av det maffigare slaget.

Rent musikaliskt visar tyskarna upp sig från en mindre skimrande men ändå helt okej sida. Trummisen glider ur takt några gånger vilket stör mig, men annars är det inga större fadäser att orda om. Jag är dock något skeptisk till låtvalet. Visst turnerar germanerna på senaste plattan ”Reise, Reise”, men att spela i princip hela skivan är lite väl tilltaget, speciellt som det inte är någon särskilt bra platta. Morgenstern och Los är inga livelåtar hur mycket bandet än vill det.

Självfallet stillas publikens lystmäte vad gäller gamla hits också. Tyskarna skulle bli lynchade om de lämnade scenen utan att ha avverkat Du Hast, Sonne och programförklaringen Rammstein. De gör dem dessutom i riktigt bra versioner. Jag gör även tummen upp för framförandet av Links 2-3-4 och Feuer Frei. Men vart tog Mein Hertz Brent vägen?

Med en speltid uppemot 100 minuter gav Rammstein mycket för entrépengen. En peng som var klart välinvesterad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Narziss
Det stora bokningskriget – hur kontrar Bråvalla?
Rammstein (2009-01-01)
Rammstein (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner