Joyzine.se


Recension - Skiva

Fredrik Larson
Underlig värld, 2008
Skivbolag: Skivbolaget Rosor
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-18
Hemsida: www.fredriklarson.se

Jag får känslan av att ord är mycket viktigare än musik i Fredrik Larsons värld. I precis samma ögonblick inser jag att han skulle ha gjort sig mycket bättre som poet eller kanske framförallt krönikör. Han har en hel del att säga, det är en sak som är säker, men att få folk att lyssna kräver så länge man framhäver sig själv som rockpoet goda låtar.

Fredrik Larson lägger helt enkelt så mycket själ i sina texter att han glömmer bort det där med stark musik. Merparten av låtarna på ”Underlig värld” är så ordrika att de drar iväg mot hiskeliga speltider. Något som givetvis inte är till fördel för det musikaliska uttrycket. Speciellt som musiken här är högst alldaglig. Ett bakgrundkomplement till de texter Larson vill framföra.

I två spår, Incognito (som har ett pianointro inte helt olikt Imagine, även om det givetvis är klasskillnad) och Drömmarnas flod fungerar det okej för Larson och hans band. I resten av spåren är musiken så platt att det i längden till och med är svårt att koncentrera sig på texterna. Den vardagstrista produktionen gör knappast sitt till för att hjälpa upp det hela.

Som sångare låter Larson som en präktig mix mellan Ulf Lundell och Björn Afzelius. Inte helt tokigt, men kanske en aning stelt. Musikaliskt hamnar han också mittemellan de två storheterna, men som ni förstår, utan de vassa topparna. Hur mycket jag än kämpar med ”Underlig värld” kommer jag inte ifrån känslan att Larson borde rikta sig mot ett annat forum när han plockar upp pennan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fredrik Larson (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner