Joyzine.se


Recension - Skiva

Repoman
S/t (ep), 2008
Skivbolag: Monument
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-24
Hemsida: myspace.com/repomangbg

Gitarrlarm, stärkare som bara skriker ut sin smärta på öronbedövande volym medan smala män klädda i svart plågat hukar över sina instrument. Det kan vara så vackert. Det kan vara så hänförande i all sin galenskap och intensitet. Oljud kan i rätt skepnad gå raka vägen till hjärtat och det är förmodligen det Repoman siktat på när medlemmarna lämnade sina ordinarie orkestrar för att lira in en ep.

Det larmas friskt när herrarna med förflutet i bland annat Division of Laura Lee och The Change tar i. Men särskilt vackert blir det aldrig. Tvärtom faktiskt. ”Repoman” är brötig hardcorepunk där tre meningslösa dussinkompositioner fungerar som transportsträcka fram till den riktiga höjdpunkten – Valley of snakes. Men tro inte att den stunden får knyta ihop säcken. Som för att strö salt i någon form av blödande oljudssår avslutar orkestern med ytterligare två skräniga nummer från Umeå-scenens avskrädeshög.

Men i Valley of snakes låter det bra. Den börjar i vad som skulle kunna vara en liveinspelning med The (International) Noise Conspiracy och avslutas i galet Refused-land. Suggestivt pumpande och med en nerv som gruppen aldrig ens är nära i det övriga materialet.

Att uttråkade rockfarbröder behövde gå ner i replokalen och leka av sig är en sak. Att ge ut det på platta är något helt annat. Den här musiken gjordes mil bättre i Norrland när det begav sig och herrarna borde haft vett nog att bespara omvärlden sina standardmässiga tonkonster.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner