Joyzine.se


Recension - Live

Suicidal Tendencies
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: www.suicidaltendencies.comSuicidal Tendencies är ett band som kanske egentligen skulle ha passat bättre på Metaltown än på West Coast Riot. Visst är de en orkester som korsar och ständigt korsat gränser, men de känns lite som om de faller lite mellan två stolar när de uppträder på dagen som går i punkens tecken. På precis samma sätt finns det en ambivalens i det skräckinjagande yttre gruppen utstrålar – här snackar vi überbiffar som den tuffaste av tuffa skulle bli knäsvag av att möta i en mörk gränd – och det ypperliga musicerande och glada utagerande de visar upp. Det gör liveakten extra rolig att se.

Mike Muir är ett outsinligt flöde av energi uppdämt i en bikerkropp. Han far som en vante fram och tillbaka över scenens tiljor och gör hoppsparkar, karatemoves och allmänt märkliga spasmdanser från första sekund till den sista. Dessutom levererar han sången med övertygelse och har god kontakt med sin publik. Men han är givetvis inte fränast den här eftermiddagen. Gruppens nyrekryterade trumslagare Eric Moore är så fet att det egentligen borde vara omöjligt för honom att spela som han gör. Men han levererar inte bara fantastiskt trumspel, han ser dessutom utomordentligt cool ut när han gör det. Mer stjärnglans än så får vi inte på West Coast Riot.

Suicidal Tendencies är egentligen det första bandet som över huvud taget lyckas få med sig publiken den här dagen och i slutnumret drar de till vakternas förfäran upp en samling överlyckliga fans som får röja tillsammans med gruppen på scenen. Det blir crossover där också. Fans möter band på samma sätt som gangstermentalitet möter musikmys och hiphop möter metal som möter punk. Tillsammans skapas en av de finaste stunderna den här festivaldagen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2009
LOK

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner