Joyzine.se


Recension - Live

Mustasch
Metaltown, Göteborg
2009-06-27
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.mustasch.net

Det är kaxigt att klämma ihop några av de mest framgångsrika låtarna någonsin som öppnare. Bring me everyone, Dogwash och Down in black bränns allihop av i snabb följd innan Ralf Gyllenhammar, bandets alltid lika festlige frontman, tar tillfället i akt att diktera villkoren och dricka lite sprit. Sina vana trogen berättar han för Metaltown-publiken att hårdrock, sprit och kärlek är essenserna i livet och att det är viktigt att ta vara på dem. Kaxigt skulle vissa säga, genuint göteborgskt tokrolig skulle jag nog snarare vilja påstå.

Mustasch är bra. Det går liksom inte att argumentera bort ett sådant faktum. Men när man som undertecknad sett orkestern en halv uppsjö av gånger börjar magin falna en aning. Att det är en tungt levererande hårdrocksorkester hamnar i skuggan av att jag står och väntar på vad som ska vara Raffes nästa upptåg. Om det är slentrian eller en liten känsla av mättnad har jag svårt att svara på, men det är ändå ett faktum som inte går att argumentera bort.

Ralf och Mustasch fortsätter emellertid att mata publiken med ännu fler hits. Accidental Black Spot, Black City och Parasite rullar alla pondusfyllt över åskådarmassan och hela upplägget känns lite kaxigare än vanligt.

En annan sak som är skönt kaxig är att, som nye trumslagaren Danne McKenzie, ha ett självporträtt av sig själv på baskaggen. Med självdistansen allt jämnt intakt är Mustasch fortfarande ett väldigt starkt liveband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bob Hund
Getaway Rock Festival
Mustasch (2008-06-28)
Mustasch (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner