Joyzine.se


Recension - Demo

Crank
Spraypaint Salvation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-03
Hemsida: www.crank.se

Crank sparar inte på krutet utan fyrar av sin allra vassaste melodi först. Det är helt rätt tänkt. Som demoband ska man inte sitta och nörda över låtordning och melodiernas perfekta position på en demoskiva utan omedelbart häva ur sig det bästa man har. Sedan får väl det resterande materialet vara en bonus för de intressenter som imponeras av öppningen och vill gå vidare.

Om jag skriver att Shut up låter som en Magnus Uggla-låt i hetsig rock'n'roll-tappning kanske ni rynkar på näsan. Men det är betydligt bättre än det verkar och precis den låt som får mig att vilja bekanta mig närmare (läs ge ytterligare tre spår chansen) med Crank. Melodin är smittande, drivet imponerande och känslan av ett band som verkligen vill något är monumental. Att påföljande melodi, F**k off, baseras på en ren stöld av basslingan från Ray Charles Hit the road jack är därmed lätt att smälta.

Det ryktas ju om att Backyard Babies efter den långa paus som snart väntar bandet tänker lägga instrumenten på hyllan en gång för alla. Det är möjligt att vi ser arvtagarna i Crank. Inte för att jag vill jämföra de två banden rakt av. Crank svarar för en dragning mer åt det lite glammiga än vad den framgångsrika Nässjö-plutonen någonsin gjort, men det finns flera gemensamma nämnare. Inte minst den smittande energin i musiken och de lättnynnade melodierna som tränger sig fram mellan ilsket stickande gitarrer.

Att textmaterialet sen blir lite väl stereotypt och dumtufft med slitna uppmaningar om att suga på kön och dra åt helvete hör väl genren till antar jag. Det är i alla fall något jag är beredd att köpa när musiken i sig är så här pass vital.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


CRANK, 2009-12-04 07:47:33 (193.241.250.12)

Tack för att ni tog er tiden att recensera vår demo, alltid kul med feedback...=D //CRANK

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner