Joyzine.se


Recension - Live

Intohimo
Bring The Noise, Örebro
2010-05-01
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2010-05-05
Hemsida: myspace.com/intohimo

Jag skulle tippa på att jag och mina jämnåriga kamrater som gått på Bring the Noise denna kväll utgör ungefär 90 % av besökarna över 20 bast. Vart jag än vänder mig flyger tonårskids all världens väg och merparten av dom verkar enbart ha kommit till Kulturhuset idag för att dö moshpit-döden. Jag ska väl egentligen inte klaga, för det är trots allt roligt att se att Örebro kan bjuda på en sådan engagerad och livlig publik. Men medelåldern tycks ligga mellan 15-17 någonstans och därmed är det väl inte så hemligt att det musikaliska handlar om supertrendig emocore av den amerikanska skolan.

Nu skulle det inte förvåna mig om någon viktigpetter kom och förklarade att Intohimo inte alls spelar ”emocore” utan något så fantastiskt nyskapande som ”christian post-emo-screamo-delux”-bullshit eller något i den stilen. Vad det än kallas så är musiken de spelar fortfarande smärtsamt gnällig och upprepande. Standardiserade ackordgångar trängs med sång som växlar mellan skrik, något som ska föreställa skönsång och mörka growl som känns grovt missanpassade i sammanhanget.

Rent visuellt gör dock bandet precis allting rätt. Alla moves sitter, publikkontakten kunde knappast vara bättre och sångaren Johan Lindblom spritter av energi och spelglädje. Kanske hade jag varit lika entusiastisk själv om inte musiken i sig var så tramsig och ointressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siestafestivalen 2010
Intohimo (2010-07-28)
Intohimo (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner