Joyzine.se


Recension - Skiva

Flower Clans
Voodoo Café, 2009
Skivbolag: Fifth Week
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-05-06
Hemsida: myspace.com/flowerclans

Det kan vara en av de fulaste skivor jag någonsin fått i min hand, men som man säger bör inte boken dömas efter sitt omslag. Flower Clans hittar jag inte så mycket info kring, men det handlar om ett svenskt band som själva titulerar sin musik som "indie". "Voodoo Café" kan på förhand alltså låta hur som helst.

Första låten har det tveksamt fyndiga namnet www.aloneagain och är en banal sak, med akustisk gitarr och keyboardkomp. Ni vet ett sådant autokomp som följde med när man köpte sin första synt som barn. Kort är låten också, liksom 90 procent av låtarna på skivan runt två minuter, men bandet hinner rent inspirationsmässigt påminna om Moldy Peaches. Fast betydligt sämre och utan det bandets smartness bakom en tramsig yta. Sången på engelska är sådär plågsamt svenskt engelskt, dessutom rätt jobbig rent vokalt.

Nästa låt Laj la la la laj la la la laj är lika obegriplig som titeln antyder, dessutom så pass påfrestande att jag genast måste byta till nästa låt. Är inte så förtjust i orgasmisk kvinnosång eller manligt ylande, åtminstone inte här. Allt på "Voodoo Café" är dock inte lika uselt. San José voodoo café är rätt behaglig men sin tvärflöjtsmelodi, ett inslag som återkommer på flera spår. I en del låtar finns stabil folkpop med gitarr som grund, men det blir aldrig intressant. Mountain low lay är dock riktigt bra och skivans topp. Inte så svårt med konkurrenskraften hos övriga spår.

Nej, jag blir inte klok på Flower Clans. Ett betydligt sämre alternativ än Moldy Peaches och som bäst när det låter allvarligare och tempot dras ner. Men på det stora hela är skivan extremt spretig och oftast blir det för alldeles för mycket dagis av det hela. Tur att skivan är så kort som den är. Jag kommer aldrig att plocka fram "Voodoo Café" igen, utan gör som Sverker och plockar fram soptunnan istället.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner