Joyzine.se


Recension - Skiva

Lars Eriksson
Rust And Golden Dust, 2011
Skivbolag: High Gear Music
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-11
Hemsida: www.larserikssonmusic.com

Lars Eriksson är idoldeltagaren som basunerade ut att han inte ville vinna tävlingen och som också var skeptisk mot hela idolkonceptet. Han slutade som sjua och väntade på att kontraktet med Sveriges störta musiktävling skulle löpa ut så att han och Anders Bagge skulle kunna påbörja samarbetet som i sin tur skulle resultera i ett debutalbum. Albumet var färdigt redan under hösten 2010 men släpptes först i februari 2011.

När man lyssnar på ”Rust And Golden Dust” står det väldigt klart varför Lars inte ville vinna Idol. Lars är helt enkelt inte någon idol som är född till att erövra världen med arena-musik. Han är istället född till att erövra hjärtan med sin lågmälda och sammetslena röst som på ett innerligt sätt förmedlar denna singer songwriter-musik som har en tydlig touch av americana. Och denna hjärteerövring sker lämpligtvis på någon mindre tillställning då låtarna är mer dämpade och innerliga än extatiska och pompösa.

Låtarna Ink Well Dweller och Rejected Love visar prov på både djup och bredd i Lars musikalitet och jag håller tummarna, för Lars skull, att detta inte ska gå förbi allt för många människor helt obemärkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

David Sandström Overdrive

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner