Joyzine.se


Recension - Live

Yersinia
Metaltown, Göteborg
2011-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-18
Hemsida: myspace.com/yersinia

”Alla som inte är nyktra är våldtäktsmän” (för att parafrasera Maskinens dunderhit från för några somrar sedan), eller nåt. Jag får aldrig riktigt grepp om vad Yersinias sångare Mattis Erngren vill ha sagt med ”majoriteten av alla våldtäkter begås under alkoholpåverkan, tänk efter, vill du vara en del av det?” när han påannonserar en låt om alkoholism, men det är ganska talande för Yersinia som liveband. Det finns för många tendenser till predikan.

Senaste skivan ”Efter Oss Syndafloden” är en kul liten sak och live har gruppen bitvis ett frustande aggressivt uttryck, men jag har svårt för grupper som prompt ska försöka proppa ner saker i halsen på sina lyssnare. Yersinia balanserar farligt nära den gränsen lite för ofta.

Lägger man till det att gruppen som liveakt lite för vankelmodigt svävar mellan att se upp lite för mycket till å ena sidan Raised Fist och å andra sidan Refused blir den sammantagna känslan att det finns väldigt mycket mer att jobba på för orkestern.

Det är lite synd att Yersinia faller så platt för jag ser verkligen potentialen i gruppen. De har en otämjd kraft både i sitt sound och sin utlevelse som lovar mer än vad de lyckas få ut den här eftermiddagen. Erngren är dessutom en energisk frontman som inte är rädd för att visa hur förbannat kul han tycker att det är att stå där uppe inför en stor publik.

Sådant uppskattas, men som helhet står Yersinia fortfarande en bit efter sina föregångare när det kommer till att ha lite finess på grejerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2011
Yersinia
Yersinia (2010-05-01)
Yersinia (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner