Joyzine.se


Recension - Live

Trivium
Scandinavium, Göteborg
2011-11-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-21
Hemsida: www.trivium.org

Utan In Flames och den inverkan de haft på en hel amerikansk metalscen hade Trivium aldrig existerat. Det erkänner frontmannen Matt Heafy utan omsvep när han tillsammans med sin orkester värmer upp för föregångarna i dess egen hemstad.

Trivium har sneglat mycket mot den svenska västkusten och sättet att skapa musik där när de byggt upp sitt sound och det blir väldigt tydligt när de ställer sig på scen. De melodiösa passagerna och flinka solona haglar och även om det statiska riffandet som ständigt återkommer i kompositionerna gör att det låter ofrånkomligt amerikanskt finns en typiskt göteborgsk vibe i musiken. I allt från den gamla hitdängan Pull Harder On The Strings Of Your Martyr till det inledande energipillret och titelspåret från senaste plattan In Waves.

Men en stor skillnad föreligger. Där föregångarna använder sitt skickliga musikantskap till att svarva oerhört snygga hitlåtar använder Trivium sin virtuositet till att vara just virtuoser. Många av låtarna som de kablar ut över en uppskattande Scandinavium-publik är snarare högar med idéer som lite halvhjärtat fogats samman än riktigt vassa låtar som tilltalar i struktur och uppbyggnad.

Det innebär att Triviums framträdande blir en trevlig uppvisning i duktigt musikantskap där Nick Augustos trumspel är helt fenomenalt och där bandledare Matt Heafy imponerar så väl vokalt som med gitarren, men där det där sista lilla extra saknas. Bandet är väldigt mycket roligare live än på skiva och en stor positiv överraskning för undertecknad, men jag hade ändå velat se lite mindre duktighet och lite fler riktigt bra låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Getaway Rock Festival 2013
Metaltown 2012
Trivium (2013-08-08)
Trivium (2012-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner