Joyzine.se


Recension - Skiva

Ylva Bulldozer
En jämviktslag, 2012
Skivbolag: Himlen Rekordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-20
Hemsida: www.ylvabulldozer.se

Det blir lätt för mycket av så där euforisk, halvskev pop som blivit var mans egendom sedan Håkan Hellström cementerade den på musikkartan kring millennieskiftet. Banden som har försökt casha in på stuket är alldeles för många. Marknaden borde vara grymt mättad.

Därmed inte sagt att man kan dra några direkt tydliga linjer mellan Ylva Bulldozer och Håkan Hellström. Men de verkar helt klart inom en genre som aldrig hade fått ett så stort publikt genomslag om det inte vore för den där ex-sjömannen. Marknaden som borde vara mättad, men som alltid har plats för kvalitetsakter. Kvalitetsakter som Ylva Bulldozer.

För ”En jämviktslag är ett sprittande litet vitaminpiller där Simon Norrsveden med kamrater spelar euforisk västkustpop så det slår gnistor. Originellt är det förstås inte, tänk er en blandning mellan ett mindre skitnödigt Florence Valentin och Kristian Anttila innan denne började längta lite för mycket efter hitlistorna och ni landar ganska nära sanningen. Dessutom finns spår som får mig att tänka på ett indiepopens Kent (inte enbart för att det finns ett människonamn i bandnamnet) i vissa bitar. Men originellt är inte riktigt grejen här.

Gruppen levererar med övertygelse och bär upp sitt sound med riktigt starka låtar. Förhållandevis råa öppningsnumret En djävul på din radio blir jag snabbt lite förälskad i, Pasadena har också den tydlig hitpotential och i Äkta kärlek får de sprattliga popkänslorna fritt spelrum igen. ”En jämviktslag” är en engagerande resa.

Marknaden borde vara mättad, men det finns definitivt plats för en högkvalitativ orkester som Ylva Bulldozer. Tacka Håkan Hellström för det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner