Joyzine.se


Recension - Live

Deafheaven
Göteborg
2012-04-18
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2012-04-19
Hemsida: deafheaven.tumblr.com

Deafheaven är ett band som rullat på mitt jobbs fredagslista sen kanske ett år tillbaka. Det är bandet som med sina toner från högtalaren förklarar för mig att det nu faktiskt är helg. Det är svårt att ha en dålig relation till ett sådant band och då min kollega skrev till mig att bandet bokats till Göteborg byggdes det helt enkelt upp skyhöga förväntningar.

Bandet spelar som förband till Russian Circles under denna turné och när de kliver på för sin första toner börjar de direkt med den otroliga Violet. Under nästan fem minuter byggs låten upp med de stämningsfulla gitarrerna innan låten stannar av i några sekunder och trummisen sparkar igång spelningen på allvar. Trots en helt sinnessjuk hastighet på trummorna så finns alltid det stämningsfulla i bakgrunden av låtarna som gör bandet enligt mig så speciellt. Inga onödiga gitarrsolon som förpestar så mycket inom metal-genern, utan hellre en monotont spelande gitarr.

När de efter att i princip bara spelat av sina låtar från sin hittills enda skiva ”Roads to Judah” så tar spelningen slut alldeles för snabbt. Det är det enda jag kan komma på som är riktigt dåligt denna kväll och när jag senare på onsdagskvällen går ut från spelningen med cymbalerna ringandes i öronen gör jag det med ett leende på läpparna. Eller som min snart 35-åriga kollega skrev på sin Facebook-status: "Deafheaven ❤".

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner