Joyzine.se


Krönika

Dans Dakar - jag förväntar mig mycket

Prodigy

I helgen är det marathon i Stockholm. Vem kunde bry sig mindre? Elektroniska festivalen Dans Dakar går ju av stapeln vid universitetet och jag kan egentligen bara sammanfatta det hela på ett enda sätt.
Jag förväntar mig mycket.

Den 20 juni 2010. Det är söndag, West Coast Riot har avlösts av Metaltown som tillslut har avlösts av Pier Pressure. Den euforiska feststämning i hårdrockens tecken som varat över helgen har bytts ut mot en matt stämning, unga emo-kids och halvdassig väderlek. Det är svårt att verkligen engagera sig, att känna peppen för en fjärde festivaldag.

Tills Pendulum kliver på scenen och bjuder på ett spektakel som är lika svårt att beskriva som det är njutbart att uppleva. Med ens lever den stålgrå emodimman upp till ett regelrätt party och basgångarna mjukar uppfordrande upp ömmande leder. Jag njuter, jag får ett smil tatuerat i hela ansiktet när australiensarna nallar från Prodigy och jag har ett fantastiskt festivalminne med mig därifrån.

Dans Dakar - jag förväntar mig mycket. (Joyzine-minne: Pendulum)

Den 14 juli 2011. En monsun har satt sina klor i Hultsfred. Himlen har öppnat sig och regnet har bokstavligt talat öst ner timme efter timme efter timme. Marken har förvandlats till lera, lager på lager av kläder är genomdränkta, festivalbesökare fryser så att de skakar och ingenstans tycks det finnas någon hejd på ovädret. Klorna kommer inte att släppa den småländska idyllen på hela natten.

Men det finns ett ljus i eländet. Det kommer från England och namnet är The Prodigy. När bandet kliver på scenen efter mörkrets inbrott försvinner alla tankar på det helvete som pissar ner från himlen. Där och då finns bara bandet, dess musik, dess storslagna ljusshow och en känsla av eufori. De äger, Småland, för att inte säga Sverige, i en dryg timme och får alla andra tankar att slås ur hågen med sin välsvarvade dansmusik.

Ett bottenlöst skyfall har aldrig känts så uppfriskande.

Dans Dakar - jag förväntar mig mycket. (Joyzine-minne: The Prodigy)

Lägger vi till detta Justice, Röyksopp, Rebecca & Fiona och en mängd annat mumsigt småplock.

Dans Dakar, den 1 juni 2013 - jag förväntar mig mycket.


Mer om Dans Dakar och dess akter läser ni här: dansdakar.se

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Mikael Mjörnberg 2013-05-31

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner