Joyzine.se


Recension - Live

Hästpojken
Saliga Munken, Norrköping
2013-11-14
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-11-18
Hemsida: www.hastpojken.net

Hästpojken

Hästpojken ger sig ut på vägarna ett varv till efter sin fina vår- och sommarturné. Denna vända gör man det med en mer avskalad och intim show. Låt oss kalla det för en akustisk greatest hits-spelning.

Jag skruvade på mig lite obekvämt under öppningslåten Från där jag ropar. Den öppningen satt inte riktigt som den skulle. Då fick man onda aningar..

Men efter den haltande inledningen så lossnar det, och som det lossnar. En från hjärtat framförd Imperial sparkar alla mina farhågor och tvivel all världens väg.

Vissa av kvällens låtar blir bättre i den här nyare lättklädda skruden. Gitarrer & bas, trumor & hat är som klippt och skuren för kvällar som denna. Så även de nya låtarna från ”En magisk tanke” där de fina vykorten Samma himlar och Sommarvin ikväll blir höjdpunkterna.

Sen finns det låtar som tyvärr inte funkar. Indie-skrammeldängan Shane Macgowan ska vara frustande, skrikande och skitig. Vilket även sångare Elisson poängterade.

Men visst. På det stora hela bjuder Hästpojken på en väldigt fin spelning. Besökarna i den knökfulla lokalen gick nog hem i Norrköpingskvällen nöjda och glada. Det räcker gott och väl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siesta 2010, Riverside Motherfucka!
Popadelica 2010 – Mellansnackens förlovade festival
Hästpojken (2010-05-01)
Hästpojken (2008-08-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner