Joyzine.se


Recension - Demo

Astray
Don't put the ring on your finger
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-01-13
Hemsida: www.parksidefanzine.com/astray

Fanzinet Parkside tycks ligga på mer än lovligt tjock is, men på den musikaliska fronten är Andreas Hellsén riktigt het. Vid sidan av sitt band A Fairytale of Goodbye har han nu också gett ut en demo med soloprojektet Astray. Tillsammans med några kompisar spelades ”Don’t put the ring on your finger” in och visar en lite stökigare sida än vad som uppenbaras i musikantens huvudband.

De två inledande låtarna handlar mer om rock än om pop, vilket är förvånande i fallet Hellsén. Så här mycket slamrig dist trodde jag faktiskt aldrig att vi skulle få höra från något av hans projekt. Det är dock väldigt bra och samtliga kompositioner är så där vemodiga att det nästan gör ont i bröstet. Även i det mer popinfluerade bidraget Donovan fungerar det utmärkt.

Det är något visst med Andreas röst, den fångar mig. Jag antar att det beror på den känsla den förmedlar. Det absoluta trumfkortet på den här demoepn stavas dock Sara Smith. Hennes sånginsatser är helt formidabla och en utmärkt kontrast till Andreas sång. Jag bara njuter när hon tar ton i sina korta partier.

Jag hatar hösten! När den med kyla, regn och överdjävliga vindar sveper in över oss. Att Astrays musik är sådan att jag direkt associerar den till denna årstid gör mig dock inte det minsta. ”Don’t put the ring on your finger” är en god försmak. Det är omedelbart dags att bjuda på mer!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner