Joyzine.se


Recension - Live

Billie The Vision And The Dancers
Crescendo, Norrköping
2006-08-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.billiethevision.com

De ser anskrämliga ut, det är en sak som är säker. Är det inte en sångare med kvinnokläder eller en kvinnlig basist vars läppstift förmodligen lyser ända till mars, är det en percussionist som hämtad från 70-talets värsta hippierörelse. Har man inte hört Billie the vision and the dancers förr så lockas man i alla fall till scenen för att se vad det är för galenskaper som ska utföras av det här färgglada gänget.

Och galenskaperna består av sprallig, otroligt medryckande popmusik. Med blås och trallvänliga refränger som går rakt till hjärtat tar orkestern publiken på Crescendos innergård med storm. Jag måste ärligt säga att jag har svårt att skilja låtarna från varandra – det är samma glada trallande hela vägen – men det spelar ingen roll. Det är roligt att lyssna och framförallt är det riktigt bra. Enda gången temperaturen svalnar något är när det bjuds på något liknande en ballad (som jag i efterhand besviket upptäckt att det finns en hel del av på gruppens skivor). Det låter inte alls lika kul.

Billie the vision and the dancers lånades till Crescendo den här kvällen från Augustifesten som samtidigt pågår i Norrköping. Men att bandet gjort en spelning bara så där trettio minuter tidigare märks inte av. Det är full rulle som gäller och den enda invändningen jag kan ha är att de spelar lite väl kort. Jag hade definitivt velat höra mer om transvestiten Pablo.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Nina Torbacke
Det bästa från 00-talet
Billie The Vision And The Dancers (2005-11-24)
Billie the vision and the dancers (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner