Joyzine.se


Recension - Live

Cat 5
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.cat5.se

Då var det dags igen då, att försöka se om ett dansant renässanseurodiscopopband klarar av det ack så kluriga liveformatet. Tidigare i år har jag bevittnat hur bland annat Lo-Fi-Fnk gått bet på att försöka fånga den magiska inneboende kraft som finns i den här typen av musik, eller snarare att försöka ta det hela ett steg längre för att det ska kännas givande att gå på en sådan konsert.

Cat 5 har verkligen ett rykte som föregår dem, men är det ett ryckte man vill ha egentligen? Jag hörde två grabbar bröla till varandra att ”vi måste gå och se de där två assnygga brudarna som spelar disco”. Aningen otacksamt, javisst, Cat 5 har ett helt knippe låtar som verkligen är bra. Det vore roligt om damerna skulle lyckas motbevisa dessa två unga tydligt förfriskade herrar ikväll.

Trots att i princip varenda liten festivalare till en början, på ett eller annat sätt, följer fotbollsbataljen nere på Olympiastadion i Berlin (jag måste erkänna att även jag kastade ett litet getöga till och från när jag kom till) verkar detta inte beröra den trogna lilla skara som hittat fram till ladan. Och visst finns det lite substans i spelningen, men bara lite.

Låtar som Sexy och den smarta Strech And Bend är sådant som funkar på skiva och är högst medryckande som låtar i sig men likväl faller det hela ganska platt ikväll. Hanna Göranson och Christina Roos ser tämligen tafatta och vilsna ut på scenen. Något som dock överraskar mig positivt är att spelningen inte endast bygger på backtracks och samplingar, något som annars verkar vara standard (tänk: Tough Alliance), Cat 5 kommer till Hultsfred med ett komplett kompband i ryggen. Det ger bitvis en viss skärpa och charm till framförandet men på det stora hela kan jag bara uppgivet konstatera att det inte heller denna gång nådde hela vägen fram.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner