Joyzine.se


Recension - Live

Hypocrisy
Hultsfredsfestivalen
2000-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.hypocrisy.tv

Har ni hört talas om Pain? Tänkte väl det, Peter Tägtgren som är Pain - och en riktigt duktig producent dessutom - är även sångare i bandet Hypocrisy och trots att han med Pain blivit känd i mainstreamvärlden är det med det här bandet han haft sina största framgångar och är mest aktad.

Till en förinspelad synthmelodi kör Hypocrisy igång med sin headbangingorgie. De låter fingrarna vandra upp och ner över gitarrhalsarna i ruskig takt och bjuder stenhårt death metalmangel. Tägtgren hämtar toner långt ner i halsen och trots att man inte hör ett ord av vad han sjunger går det inte att neka till att det är bra. Hypocrisy kan mangla det är det inget tvivel om.

Men det är inte när de öser som mest som det blir som bäst. Stundtals blir det lite enformigt att lyssna på deras mangel och de vet de säkert om för precis när man börjar tycka att det är dåligt bryter de av med en låt av långsammare slag. När killarna håller sig i de lugna regionerna ( det vill säga lugnt med metalmått) är de ett riktigt bra band men jag tycker att de stundtals vill vara på tok för macho och då blir det ganska skevt. Ett stort plus till den snygga dekoren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

One Man Army And The Undead Quartet
Arvikas vassaste band 2007
Hypocrisy (2000-01-01)
Hypocrisy (2010-03-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner