Joyzine.se


Recension - Live

Hypocrisy
House of Metal, Umeå
2010-03-05
Av: Johan Norström
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: www.hypocrisy.tv

Jag upplever ofta svårigheter med festivalrecensioner, då det är så lätt hänt att ställa band mot varandra och jämföra framträdanden istället för att ge en rent objektiv bild av varje band. I fallet Hypocrisy kontra Marduk finns det dock många klara skillnader där Hypocrisy ställer Marduk på skam. Trots att Peter Tägtgren inte säger ett ord till sin publik förrän drygt fem låtar in i konserten har han redan från början en kontakt med publiken som Mortuus bara kan drömma om. Konserten är dessutom fantastiskt mycket bättre dramatiserad, och framför allt har bandet en mycket högre grad av respekt gentemot såväl sina fans som sina låtar och respekt gentemot just den här konserten.

Hypocrisy lyckas på ett effektivt sätt spela en melodisk dödsmetall som aldrig tappar tyngd eller intensitet, och trots att man för det mesta landar i det loja mellantempolandet lyckas man behålla intensiteten även där, vilket är mycket imponerande. Jag kan inte på rak arm komma på andra band som klarar av att upprätthålla samma intensitet som Hypocrisy i dessa typer av passager. Däremot blir det lätt upprepande efter ett tag, och Hypocrisys låtmaterial räcker inte riktigt hela vägen för undertecknad.

Idag har även Hypocrisy lite problem med ljudet, i alla fall till en början. Några låtar in klarnar dock ljudbilden och Tägtgrens otroligt dynamiska sång befästs som ett av Hypocrisys starkaste vapen, maken till stabil stämma får man leta med ljus och lykta. Och som man kan förvänta sig av ett 20-årigt band av Hypocrisys kaliber är även det tekniska framförandet i övrigt oklanderligt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2010
House of Metal 2014
Hypocrisy (2000-01-01)
Hypocrisy (2000-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner