Joyzine.se


Recension - Live

The Sounds
Arvikafestivalen
2006-07-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-18
Hemsida: the-sounds.com

Vissa band passar bättre under speciella former än andra. Att The Sounds passar utmärkt en seg fredagseftermiddag när solen precis börjar sänka sig bakom scenen och det fortfarande bjuds på behaglig värme är uppenbart. Gruppens okomplicerade poprock är som klippt och skuren för sammanhanget.

Inte nog med att stunden är som gjord för bandets musik, de framför den dessutom riktigt bra den här gången. De flesta som sett Sounds har säkerligen upplevt att de inte alltid lyckas spela sina låtar helt korrekt. Nötandet av asfalt tycks dock ha gjort gott. De tydliga spelfelen lyser med sin frånvaro och orkestern tycks särdeles fokuserad när den kliver på Arvikafestivalens största scen. Till och med Maja Ivarsson lyckas hålla sig på mattan utan att leverera sina mest dryga och pinsamma mellansnack.

Som sig bör levereras de bästa kompositionerna mot slutet. Genombrottsbiten Living in America görs i en version som sannerligen inte behöver skämmas för sig och till och med en synthtokig bit som Painted by numbers går hem som den ska. Som allra bäst blir det dock i sista låten innan det är dags för extranummer – Hope you’re happy now. Här lever skåningarna ut all rockenergi som finns i bandet och träffar precis rätt.

Att The Sounds sedan är ett tämligen lättviktigt band i konkurrensen kommer man inte ifrån, men när de gör sin grej så här bra är det roliga att lyssna. Även om jag hade föredragit spelningen två eller tre låtar kortare för optimal energi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Putte i Parken 2013
The Sounds (2009-01-01)
The Sounds (2010-06-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner