Joyzine.se


Recension - Live

Scar Symmetry
House of Metal, Umeå
2008-02-16
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-02-19
Hemsida: www.scarsymmetry.com


Scar Symmetry är ett band vars musik ställer höga krav på framförande. Så jag har höga krav när jag besöker Äpplet, denna andra dag av House of Metal. Jag väntar mig inget mindre än perfektion, och givetvis är det på tok för högt ställda förväntningar. Jag blir besviken.

Visserligen är det snortajt. Visserligen finns det knappt en tillstymmelse till spelfel från någon av strängbändarna eller någon ur rytmsektionen. Och visserligen sitter Christian Älvestams growl som en riktigt fet smocka i mitt ansikte. Men Scar Symmetrys adelsmärke, grädden på moset, pricken över i:et är det inte riktigt ordning på. Den rena sången är ganska osäker, ganska tam och den saknar pondus. Stämningen som byggs upp under de klockrena dödspartierna raseras nästan varje gång Älvestam övergår i ren sång.

Älvestam är annars en fantastisk frontfigur och har en mycket bra kontakt med publiken som inte verkar känna av min besvikelse, men konserten når aldrig någon riktig topp utan ligger och puttrar i det ökända mellanlandet nästan hela tiden, med undantag från tunga Path of Least Resistance och avslutande örhänget The Illusionist.

Jag längtar till nästa tillfälle jag får se Scar Symmetry då jag hoppas att bandet visar att jag har fel. Kanske kommer jag då ha lite lägre förväntningar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vilken är den bästa jullåten?
Scar Symmetry
Scar Symmetry (2010-03-05)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner