Joyzine.se


Recension - Skiva

Black Comedy
Instigator, 2008
Skivbolag: Season Of Mist
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-04
Hemsida: www.blackcomedy.net

Ska man vara hårdrocksjournalistiskt korrekt måste man givetvis spotta på Black Comedy (i alla fall i Sverige, tyskarna sväljer ju som bekant precis allt med hull och hår). Modern cyberthrash komplett med synthar som mer än en gång drar åt tevespelshållet, fy så lökigt. Varför ska man bry sig om detta när man kan onanera med Relapse-katalogen och försöka bedöva sig med den mest invecklade drone som går att finna?

Visst handlar den likriktade rockjournalistiken de senaste åren om den vanliga formen av elitism. Man får inte gilla det som går hem i stugorna! Man måste hylla sådant som är konstigt och lite märkvärdigt! Så har det alltid varit och kommer alltid att vara och på dagens agenda är ett band som Black Comedy inget som en sann hårdrocksjournalist vill ta i ens med tång.

I det här fallet är elitismen dock till det positiva. Kanske är det en och annan som skippar att köpa ”Instigator” efter att den avfärdats i ett gäng recensioner. Och det skriver jag trots att jag tillhör målgruppen som rent logiskt skulle kunna digga det här stuket.

Black Comedy har en bra idé, men det är också allt de har, ja förutom en avdankad gammal trummis som varit med i Dimmu Borgir. De färgglada tevespelssyntharna som skymtar förbi ibland är tuffa, men de används på tok för lite. Istället tillåts snustorra gitarrer och en tämligen ointressant sångare hålla hov. Ljudet är tråkigt och riffen låter som något plockat ur sophögen efter att Soilwork lämnat studion (och då hade Mnemic dessutom hunnit med att vara där emellan). Där syntharna skulle ha kunnat bryta igenom och liva upp kalaset blir de istället förpassade till bakgrunden.

Själva cyberkonceptet är i sig inte alls särskilt dumt, men man måste ju kunna fylla ut det också. ”Instigator” är alldeles för stel och innehållslös för att vara det minsta engagerande. Med tanke på hur många sådana här plattor det släpps varje år är det faktiskt inte särskilt konstigt att folk går och blir elitistiska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner