Joyzine.se


Fem korta

Hellsingland Underground

Fem korta frågor till sångaren Charlie Granberg som slutade med musik, flyttade till Hälsingland och sedermera började spela northern rock med nya gänget Hellsingland Underground

Vad tycker ni om retroband i allmänhet? Vad är ur er synvinkel speciellt med Hellsingland Underground som gör att ni inte faller in i det facket?
Jag tycker oftast det blir tråkigt när band försöker kopiera ett sound rakt av. Då kan man ju lika gärna lyssna på de gamla skivorna. Vi inspireras av de grejer vi tycker är bra med till exempel Allman Brothers, Marshall Tucker och liknande band och försöker skapa något nytt och förhoppningsvis bättre av det. För ärligt talat så är mycket av det dessa band gjort rena dyngan. Men det som är bra är verkligen helt fantastiskt.

Vad gör Ljusdal till Sveriges Nashville?
Haha, kul fråga! Men faktiskt, absolut ingenting. Nashville har över en halv miljon invånare och brinner av musik. Ljusdal har 8000 invånare och typ ett spelställe som kör samma gamla coverband om och om igen. Fast folk kanske dricker sprit ur dunkar och bär kniv i Nashville också. Jag vet inte.

Det anordnas ett releaseparty till er ära i Bosnien, hur gick det till egentligen?
Inte bara i Bosnien faktiskt, två partyn kommer att hållas i Österrike, och eventuellt ytterligare ett i Nashville. Det är fans som själva hört av sig till oss och undrar om de får fixa det, vilket dom självklart mer än gärna får.

Det tycks över huvud taget som om många fans i utlandet fått upp ögonen för er, hur viktigt har Myspace varit för Hellsingland Undergrounds utbredning?
Man kan nog gå så långt som att säga att utan Myspace hade det här bandet fortfarande bara existerat i replokalen. Jag trodde verkligen att ingen annan, förutom vi själva och våra polare, skulle gilla den här musiken. Men nästan direkt efter att vi lagt upp tre låtar för ungefär ett år sedan fick vi en helt otrolig respons från folk i hela världen. Det känns fortfarande lite overkligt.

Vilka är de fem bästa banden från Hälsingland?
1. Hellsingland Underground - Det är ju lite drygt och överlägset att nämna sitt eget band, men jag kan ju inte ljuga heller. Om inte ens vi själva tyckte att vi var det bästa bandet hade vi ju lika gärna kunnat lägga ner på en gång.
2. Royal Rubbish - Det ligger nåt lätt sinnessjukt över deras blandning av punk, folk och svensk progg som jag gillar. Dessutom väldigt bra polare. Bor i Färila.
3. The Kristet Utseende - För att dom verkligen är galna - på riktigt. Dessutom kommer de från Gnarp. Också bra polare.
4. The Sonic Barrels - Lade tyvärr ner för några år sen, men det var riktigt bra garagerock.
5. The Eric B Explosive 3 - Har jag faktiskt inte ens hört än, men allt med Erik Brodén - grisfarmaren från Delsbo, som gitarrist och sångare måste vara grymt. En av Sveriges bästa gitarrister, lätt. Spelade med Perssons Pack tills han av någon anledning fick sparken i höstas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2008-03-12
Foto: Hellsingland Underground
Hemsida: www.hellsinglandunderground.com

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner