Joyzine.se


Recension - Demo

Monoscream
Reborn
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-06
Hemsida: myspace.com/monoscream

För ungefär ett år sedan skrev jag om Monoscream och framhöll att allt fanns där, men att bandet behövde öva mer innan det skulle falla på plats. Och är det något gossarna gjort sedan dess måste det vara övat. ”Reborn” är smällfet, professionell och imponerande på alla sätt och vis.

Produktionen är mycket mer kompakt än på förra demon och gossarna spelar utsökt, men framförallt har de tagit stora kliv framåt som låtskrivare. Det här är tre kompositioner som osar aggression och finess på samma gång och som definitivt platsar i högsta ligan. Dödsanstruken thrash eller thrashanstruken döds? Sak samma, ruggigt bra är det i alla fall.

Senast drog jag paralleller till Within Y. Det skulle man väl kunna göra nu med, men det känns som om Monoscream har en större potential än de nämnda göteborgarna. Soundet landar snarast mittemellan Avatar och Dark Tranquillity, utan att det låter särskilt mycket som någon av dem. I alla fall inte på något utstuderat sätt.

Sången är den här gången kliniskt utförd och Monoscream imponerar som samtrimmad enhet. Att göra sig lustig över titeln och tala om en återfödelse vore rent felaktigt. Här handlar det om en regelrätt utveckling med en kurva som pekar spikrakt uppåt. När detta nu är lagt till handlingarna och Monoscream fått mitt stora gillande återstår nästa utmaning. Visa att det här håller för en hel platta!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Monoscream (2011-01-01)
Monoscream ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner