Joyzine.se


Recension - Skiva

The Forsaken
Arts of desolation, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-13
Hemsida: www.theforsaken.net

Jag börjar ärligt tala bli trött på den här typen av hyckleri. Bakom storslagna ord om "den hetaste nykomlingen på dödsscenen", "enorm egensinnighet" och "den bästa dödsplattan någonsin" döljer sig bara samma slätstrukna mangel som vanligt. Början på år 2002 har bjudit på oväntat många dödssläpp som alla proklamerats ut som fantastiska, men absolut inte hållit vad de lovat. The Forsakens andra ansträngning "Arts of desolation" hör till dessa.

Jag missade svenskarnas debutalbum "Manifest of hate", men låter den i stil med detta släpp känns det inte som någon större förlust. "Arts of desolation" saknar egen identitet. Visserligen är musikerna äckligt duktiga och Tommy Tägtgren har rattat ljudet prickfritt. Men man skulle kunna sätta vilken bandlogga som helst på omslaget och ingen skulle höja på ögonbrynen. Utan egen stil och touch på musiken kan ett band inte bli annat än medelmåttigt.

Om jag ska dra paralleller till något annat band på dagens tyngre scen är det främst Centinex och i viss mån Morbid Angel som kan skönjas. Men musiken är så pass opersonlig och förutsägbar att ett hundratal andra namn skulle kunna nämnas.

Häftigast på albumet är det stillsamma mellanspelet The second manifest som för ett ögonblick fångar den brinnande låga som måste finnas i all musik. Annars är det mest tråkigt att behöva skriva ner ännu en dödsplatta. Jag gillar verkligen genren, men det börjar verkligen bli dags för några kvalitetssläpp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner