Joyzine.se


Recension - Skiva

Lautstürmer
Depopulator, 2010
Skivbolag: Power It Up Records
Av: Rickard Gustavsson
Publicerad: 2010-07-14
Hemsida: myspace.com/lautstrmer

Tolv låtar som knappar in på 25 minuter med ett band som på sin myspace nämner metal, rock och punk som musikaliska influenser brukar innebära en skiva med korta och intensiva låtar med ett sjujäkla driv och just detta är också vad man får om man lyssnar på Lautstürmers debutalbum ”Depopulator”. Dessvärre är detta också det enda positiva jag kommer att ta upp i denna recension då ”Depopulator” faller platt i mina öron, både produktions- och låtskrivarmässigt.

Det kan vara väldigt skönt, nästan terapeutiskt, att lyssna på denna typ av högenergisk hårdrock, men det är lättare att uppskatta om det finns en märkbar skillnad mellan vers och refräng och inte bara samma intensiva malande alla låtar igenom, vilket tyvärr genomsyrar samtliga spår på ”Depopulator”. Riffen känns också väldigt trötta och existerar i allra högsta grad redan så särskilt nyskapande är inte Lautstürmer.

Kort och gott är ”Depopulator” ett album du kommer att glömma bort i samma sekund som det tar slut, vilket inte är ett gott tecken.

Bandet är någorlunda nytt då de bara har existerat i tre år, vilket innebär att de har gott om tid att kunna rätta till dessa skavanker i tid till nästa album ska spelas in och då hoppas jag att jag kommer kunna vara vänligare i mitt utlåtande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner