Joyzine.se


Recension - Skiva

Impious
Holy murder masquerade, 2007
Skivbolag: Metal Blade
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.impious.net

Textkonceptet om en seriemördare som gömd bakom Jesus losskarvade ansikte känner sig rättfärdigad att ge sig ut för att utplåna sin egen blodlinje illustreras på ett maffigt sätt i bookleten, med hjälp av en serie. Det våldsamma konceptet är inget nytt under solen, men serien hjälper på ett utomordentligt sätt till att förenkla förståelsen av det. Historien är blodig och rakt på sak, ett riktigt slaktepos som man, trots att jag har svårt att se Impious-killarna som några större världsagitatorer, kan tolka in en del besk samhälls- och religionskritik i.

Musikaliskt är ”Holy Murder Masquerade” en pigg dödsthrash-anrättning. En befriande hård skiva i jämförelse med mycket annat som prånglas ut inom genren idag. Inga kompromisser här inte. Bortsett från det onödigt slöa titelspåret är det här en uppvisning i hårdslående metal.

Det må vara hänt att låtmaterialet – som till större delen bär gitarristen Valle Adzics signatur – inte är det mest utstående. Men det hårdföra framförandet och den mastiga produktionen lyfter skivan. Baskaggarna smattrar som infanterield och Martin Åkesson gruffar föredömligt. Och vi ska inte vara knussliga. Spår som The Confession, Death on floor 44 och inte minst Three of one blir snabbt favoriter. Det finns snygga riff och dynamiska harmonier så det räcker och blir över på skivan.

Fans som fastnat för Hatesphere eller för den delen diggar Testament lär inte bli besvikna över ”Holy Murder Masquerade”. Är det hård dödsthrash utan en massa krusiduller och gullpojkeattityd ni vill ha är det här ett fullgott alternativ. Hur den blodiga historien som texterna berättar slutar? Köp skivan och undersök själva!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

One Man Army And The Undead Quartet

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner